Víno jako lék II
Víno chrání před nervovými onemocněními,napomáhá regeneraci mozkových buněk a snižuje riziko onemocnění demencí a Alzhaimerem,zvláště u satrších osob.Pití vína dokonce napomáhá chránit před virovými onemocněními,zvyšuje intelektuální výkonnost a rozvíjí kreativitu a fantazii.Zvyšuje přísun krve do mozku,zbavuje únavy a stresu a navozuje pocit pohody.
Kde se daří vínu,nedaří se smutku
Podle nejnovějších výzkumů má mírná konzumace vína u žen příznivý účinek na plodnost,neboť zvyšuje šanci na otěhotnění.
Mírná konzumace vína také napomáhá redukci tělesné hmotnosti,tedy hubnutí.Ale pozor - je třeba zdůraznit slova mírná konzumace.Nadměrná konzumace totiž může mít účinky přesně opačné.Víno samo o sobě má málo kalorií,které navíc mají tendenci okamžitě se spalovat a neukládat se ve formě tuku.
Víno má dále prokazatelný protinádorový účinek u rakoviny prsu,prostaty,plic,jater,střev a kůže.Napomáhá zpomalování stárnutí organizmu a díky obsahu tříslovin na rozdíl od jiných alkoholických nápojů podporuje činnost imunitního systému.A dopřáváte-li si 1- 2 sklenky vína denně,pak vězte,že si snižujete riziko tvorby křečových žil.
A co třeba cukrovka - moderní metla lidstva? Dlouholetý výzkum na Harvardské universitě prokázal při pravidelném mírném pití vína snížení rizika rozvoje dědičné cukrovky o 60% ! A zatím co u diabetiků je mírná konzumace suchého vína doporučována,pivo je naopak přísně zakázáno.O tvrdém alkoholu nemluvě.Koneckonců - vždyť z hroznové šťávy se dělají sladidla právě pro diabetiky.